diumenge, 30 de maig del 2010

Cotxes de luxe en els video jocs

Molts videojocs fan servir els esportius i glamurosos cotxes per inspirar-se en altres cotxes per jugar. El luxe dona sensació de nivell i importancia i la velocitat dona mes adrenalina al joc.
Es el cas de Grand Theft Auto que des de les seus primers jocs ha intentat copiar models de Lamborghini, Ford i Ferrari entre d'altres:

Els creadors de GTA sanandreas van crear un model anomenat Bullet dins al joc inspirat segons sembla ser en un Ford GT-40. El Bullet ha estat introduit en altres jocs de GTA dient-ni Bullet GT i fent-ne alguna modificació (Grand Theft Auto:The ballad of guy Tony).




Més anteriorment "Rockstar games" (Empresa creadora de GTA) en el seté, primer amb relatiu exit, crea l'anomenat "Infermus" dins al joc que va ser inspirat en un Lamborghini countacht.



Tramontana, el cotxe de luxe català

Des de l'Alt Empordà, Josep Rubau va crear la seva propia firma d'automovils dissenyant i produit el tramontana, un cotxe biplaça en posició tandem oferint una sensació de la fusió d'un cotxe de formula 1 i un avió de combat.

Al taller de Josep, la planta de producció de la seva propia empresa a.d.Tramontana, elabora minucoosament cada un dels seus cotxes fent-ne de cada un una peça exclusiva i unica en el mon. Té previst fer-ne menys de dotze al any ja que no es una cadena de producció en serie.

A.d.Tramontana fa un estudi ergonomic del client per tal de fer un cotxe especific per a cada comprador, qui pot decidr des dels pneumatics fins als materials de la carroceria.

La part tècnica del vehicle conté la alta tecnologia de la formula 1, com la seguretat que ha passat les proves de la FIA o bé la potencia de sortida, situada en 650 cavalls o 72o si s'apreta un botó específic per circuits tancats. El cotxe podrá arribar als 300km/h.

El perfil dels clients comprador són majoritariament homes coleccionistes o bé apasionats dels cotxes de luxe, que oscil·len entre els 35 i els 70 anys de edat i amb nacionalitat europea, asiatica i africana. El per oscilarà entre 680.000 i un milló de euros.







cotxes del james bond 007

Aston Martin DB5, Aston martin DB7, aston martin V8 Vantage, aston martin V12Vanquish, Lotus Esprit, BMW Z3, BMW 750il i el BMW Z8.

en posarem alguns exemples:

ASTON MARTIN DB5

Marca
Aston Martin DB5

Any de fabricació
1963 - 1965

País
Gran Bretanya

Motor
Sis cilindres en línia de 3995 cc i 12 vàlvules en posició davantera

Potència
282 HP a 5500 rpm

Transmissió
Caixa de canvis manual de cinc velocitats

Tracció
Posterior

Velocitat màxima
230 km / h

Acceleració (0-100 km / h)
02/08 "

Pes
1565 kg

Dades addicionals
És el coche que feia servir James Bond en els anys seixanta. Es van construir gairebé 900 unitats d'aquest model



Aston martin V12
L'Aston Martin Vantage V12 és un esportiu biplaça de tracció posterior i motor V12 de 517 CV, el mateix que porta el DBS. A diferència d'aquest, només està disponible amb una caixa de canvis manual de sis velocitats. Aston Martin únicament fabricarà 1.000 unitats del Vantage V12. A Espanya té un preu de 196.529 €.L'Aston Martin Vantage, tant amb motor V8 o V12, és un cupè de dues places de menor mida que el DB9 (4,38 m davant 4,71 m). El seu motor està col locat, en la seva major part, per darrere de l'eix davanter i el canvi està per davant del eix posterior. El xassís és d'alumini i peces de material compost.

cotxes de luxe segons la seva procedencia

marcas italianas
lamborghini, ferrari, maserati, pagani

marcas alemanas
porsche, mercedes benz, bmw, audi

marcas americanas
ford mustang, hummer, cadillac, corvette, dodge

marcas angleses
aston martin, bentley, rolls royce, mclaren, lotus

marcas franceses
bugatti.




cotxes elèctrics

El cotxe elèctric és la solució tecnològica que ofereix una resposta a aspectes com l'escalfament climàtic, la contaminació i el soroll urbà". Aquesta és una afirmació habitual entre aquells que defensen l'ús d'aquest tipus de vehicles per protegir l'ambient. IDAE ofereix alguna de les claus de la sostenibilitat dels cotxes elèctrics.
En primer lloc, l'informe apunta per una mera qüestió d'estalvi energètic. Els motors dels cotxes elèctrics tenen una eficiència que ronda el 75%, mentre que en el cas dels clàssics motors de combustió amb prou feines arriba al 20-25 per cent, ja que part de l'energia es perd en forma de calor.
Tot i així, cal considerar molts factors a l'hora de parlar d'eficiència energètica. En el cas dels cotxes elèctrics cal considerar tot el cicle, és a dir, des que es produeix l'electricitat fins que és consumida per el cotxe. En aquest cas els percentatges no són tan favorables al cotxe elèctric, ja que part de l'energia es perd durant la producció, transformació, transport i recàrrega de les bateries. En definitiva i de manera global, el rendiment dels vehicles elèctrics enfront dels vehicles tèrmics és d'un 29 enfront d'un 20 per cent.
Espanya és un país deficitari d'energia, és a dir, produïm menys energia de la que consumim, el que ens converteix en un país energèticament dependent. Com indiquen des del IDAE, "en reduir el consum de combustibles per al transport (100 per cent dependents de l'exterior) i passar a consumir electricitat, amb un grau de dependència inferior", es redueix també la dependència energètica.
L'energia elèctrica es genera segons les necessitats de consum dels usuaris. D'aquesta manera, no és estrany que durant el dia el consum d'energia abast dels valors més alts, mentre que a la nit els més baixos. D'imposar el model dels cotxes elèctrics la majoria es recargarían durant la nit, el que aplanaría la corba de consum elèctric. Això permetria "la introducció d'energies renovables a les hores de vall, especialment important en la producció eòlica", expliquen.
Basant-se en el mix de consum energètic del nostre país, l'IDAE afirma rotundament que "el cotxe elèctric redueix les emissions contaminants de CO2". A més, en no cremar els combustibles a les ciutats es redueix l'emissió d'altres gasos nocius com per exemple, els compostos de sofre i el nitrogen.
D'altra banda, els cotxes elèctrics són més silenciosos que els de motor de combustió.Referent a això, el que per alguns és un avantatge, per a altres no ho és, doncs vehicles massa silenciosos poden augmentar el nombre d'atropellaments en no intuir el vianant el perill i la proximitat del cotxe.
Totes aquestes característiques anteriors són en les que fonamentalment es basen la majoria dels organismes públics i privats internacionals per sostenir la necessitat de desenvolupament dels vehicles elèctrics. A això se suma, la immensa quantitat d'interessos polítics, estratègics i, sobretot, econòmics que mou aquest tipus d'indústria.